2 porcie
Ingrediencie:
Suroviny
- 2 ks prsia kuracie
- Marináda:
1 KL cukor hnedý
1 PL omáčka sójová
1 ks žĺtok
1 PL škrob kukuričný
1 PL ocot ryžový
- Omáčka:
1 PL škrob kukuričný
1 hrnček vývar kurací
1/2 PL omáčka chilli s cesnakom
2 PL omáčka sójová
1 PL ocot ryžový
1/2 PL cukor hnedý
1 PL víno červené
1 PL olej
- Ostatné:
1 ks paprička chilli
1/2 pohára arašidy zázvor
1 ks paprika červená
1 bal. mrazená zelenina
čínska ryža
POSTUP
- Umyjeme, očistíme od nežiadúcich častí a narežeme kuracie prsia na malé kocky.
- Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame a pridáme k mäsu. Necháme odležať aspoň 30 minút (môžeme aj celú noc).
- Na oleji si opražíme arašidy s chilli papričkou (asi 2 minúty) a vyberieme ich z oleja. Pridáme viac oleja. Keď je poriadne rozpálený, vložíme polovicu kuracieho mäsa. Opekáme 2 minúty a vyberieme k arašidom. To isté urobíme s druhou polovicou mäsa.
- Vytvoríme si omáčku z vyššie uvedených ingrediencií, nakrájame papriku a na strúhadle nastrúhame zázvor.
- V panvici resp. vo väčšej nádobe rozpálime olej, pridáme opečené mäso s orieškami a chilli, pridáme papriku, zázvor a mrazenú zeleninu. Miešame približne minútu a pridáme omáčku.
- Miešame, kým mäso neprivedieme k varu a potom varíme, kým mäso nezmäkne.
- Uvarenú ryžu servírujeme ako prílohu.