Naše recepty pre vás
Pražené čínske pirôžky guotie
pondelok, 14 marca 2022
Slovo „potsticker“ pochádza z čínskeho slova „wotip (鍋貼)“, čo doslovne znamená „palica na hrnce“. Vo všeobecnosti wotip označuje knedle vyprážané na panvici a toto je len jedna z tisícok druhov knedlí, ktoré sa nachádzajú v kuchyniach po celom svete. Dokonca len v čínskej kuchyni nájdete knedle so slanou alebo sladkou náplňou, pripravené všetkými možnými spôsobmi,
- Publikované v Recepty
Udon rezance s hovädzím mäsom
streda, 09 marca 2022
Celkový čas: 20 min | 4 porcie Ingrediencie: Mäso a zelenina 300 g mleté hovädzie mäso 400 g udon rezance 2 PL slnečnicového oleja 1 brokolica 5 cm kus zázvoru 2 strúčiky cesnaku 1 šalotka 2 jarné cibuľky 2 PL sezamových semienok 1 čili paprička Sriracha (ľubovoľné) Omáčka 2 PL sójovej omáčky 1 ČL tmavej sójovej omáčky
- Publikované v Recepty
Kuracie Kung Pao s ryžou
streda, 09 marca 2022
2 porcie Ingrediencie: Suroviny 2 ks prsia kuracie Marináda: 1 KL cukor hnedý 1 PL omáčka sójová 1 ks žĺtok 1 PL škrob kukuričný 1 PL ocot ryžový Omáčka: 1 PL škrob kukuričný 1 hrnček vývar kurací 1/2 PL omáčka chilli s cesnakom 2 PL omáčka sójová 1 PL ocot ryžový 1/2 PL cukor hnedý
- Publikované v Recepty
Chrumkavá kačica
streda, 09 marca 2022
6 porcii Ingrediencie Kačica 1.80 kg Aníz, klinček, škorica (mletá) 24 g Slaný nálev Voda 600 ml Soľ 24 g Omáčka na pokropenie zeleniny a kačice Cukor 36 g Slivkové víno 48 ml Ryžový ocot 18 ml Servírovanie Zelenina (mrkva, pak-choi, cuketa, cukrový hrášok, stopkový zeler) 480 g Pražený sezam 12 g Postup: Kačica Kačicu
- Publikované v Recepty
Hot Pot
streda, 09 marca 2022
Hot Pot je interaktívne jedlo, pri ktorom hostia sedia okolo hrnca s polievkou v strede stola s rôznymi surovinami – mäsom, morskými plodmi, zeleninou, tofu a škrobmi – na tenké plátky alebo malé kúsky na rýchle varenie. Do vriacej tekutiny si môžu pridať, čo majú radi. Potom môžu vybrať uvarené jedlá z hrnca pomocou drôtených
- Publikované v Recepty
Ostro-kyslá polievka
streda, 09 marca 2022
Čas na prípravu 30 min. | Čas varenia 30 min | Porcie 8 Ingrediencie: 1.5 litra kurací vývar 1 ks väčšia mrkva 1 konzerva bambusové výhonky 1 hrsť sušené Judášove ucho 4 ks sušené huby shitake 1 balíček tofu 1 KL čerstvo nastrúhaný zázvor 1 KL nasekaná čili paprička 60 ml sójová omáčka 1 PL
- Publikované v Recepty